TRADITIONEL EUROPÆISK MEDICIN

TEM

VARMETERAPI - FANGO OG INFRARØD

Varmeterapi

TRADITIONAL CHINESE MEDICINE

TCM

DU FORTJENER ET LIV UDEN STRESS

StressCoaching

Bestil tid

Bestil tid på telefon 74 66 96 96.

Vi tager telefonen alle dage, men behandler hovedsageligt tirsdag, onsdag og torsdag.

OBS Vi tager desværre ikke Dankort. 

Nyhedsbrev

Få info om aktiviteter, inspiration til dit helbred og tilbud kun til medlemmer

 

Følg os her

Med 30 års erfaring i bagagen, har Klovtoft Kurklinik stor erfaring og ekspertise, og søger at hjælpe mennesker ud fra et holistisk perspektiv. Læs mere om vore behandlingsformer ovenfor.  

Det er målet, at lokalisere og behandle ÅRSAGEN til problemer i muskulatur, knogler, smerter i ryg og led, nerver, organer, lymfesystem, hjerte-kar systemet, kronisk astma og bronkitis, hovedpine og migræne samt forstyrrelser i fordøjelsessystemet, for hermed at afhjælpe symptomer.

Det er ligeledes målet med behandlingen, at aktivere og understøtte kroppens egne helbredende kræfter.

Ved at fokusere på at finde og behandle årsagerne, er kroppen ofte selv i stand til at regulere og genfinde sin ligevægt.

 

TEM - Traditionel Europæisk Medicin

Den traditionelle europæiske medicin har en 2500 år lang tradition, er stærk forankret i vores historie og kultur, og omfatter både forebyggelse og heling.Kendte navne i løbet af historien var Paracelsus, Hildegard von Bingen og Sebastian Kneipp.
TEM betragter mennesket som en unik helhed, der også rummer den øjeblikkelige livssituation og de tanker, der optager det enkelte menneske.
Udfra omfattende behandlingsmuligheder tilrettelægges et individuelt behandlingsforløb, der integrerer og aktiverer de selvhelbredende kræfter i behandlingen.

  • manuel terapi & osteopati
  • kurmedicin & Kneippmedicin
  • sportsmedicin og idrætsskader
  • traditionel europæisk medicin

 

Varmeterapi - Fango pakninger og infrarød lys

I kurklinikken anvendes hovedsaglig 2 former for varmeterapi. Infrarød lys og Fangopakninger.
Varmeterapien anvendes hovedsaglig ved smerter i bevægeapparatet.Den afgørende virkning er, at varmen afslapper muskulaturen, øger stofskiftet og i det opvarmede område øges iltoptagelsen og dermed optagelsen/ udskillelsen af næringsstoffer.

Fangopakninger består af knust lavasten og parafin

 

TCM - Traditional Chinese Medicine

Den årtusindgamle kinesiske medicin bygger på 5 søjler:

  • Akupunktur
  • Tuina ( den kinesiske form for massage og manuel terapi )
  • Ernæring
  • Phytotherapi ( urter)
  • Qi gong

Et behandlingsforløb starter altid med en anamnese, det vil sige en samtale om din aktuelle sundhedstilstand. Ud fra denne samtale stilles der en diagnose, som tager udgangspunkt i læren om TCM (Traditionel Kinesisk Medicin).

Alt efter symptomernes art, konstitution og din livssituation, udarbejdes der en behandling, der netop passer til dig. Grundlaget for enhver behandling er en helhedsopfattelse af mennesket, altså ikke kun det aktuelle problem.

Jeg arbejder hovedsageligt med akupunktur, urtemedicin, ernæring og kinesiotaping.

 

Akupunktur

”Når qi –livsenergien ikke flyder frit i kroppen kommer yin og yang ud af balance og vi bliver syge……”. Kinesernes navn for den universelle energi er qi.

I vores krop, strømmer qi gennem de 12 meridianer og yin og yang i os er i balance . I denne tilstand er vi sunde. Hvis dette system kommer ud af ligevægt, fordi energien er blokeret, bliver vi syge. Ved hjælp af akupunkturnåle kan energien bremses eller stimuleres i meridianerne, således at balancen genoprettes.

 

Urtemedicin

I visse tilfælde er behandlingen med nåle ikke tilstrækkelig og der suppleres med urter , som kan styrke kroppen på et dybere niveau .

 

Ernæring

”Lad maden være din medicin og medicinen din mad.”
”Du er, hvad du spiser”.

Efter TCM (traditionel kinesisk medicin) opfattelse er ernæringen utrolig vigtig for vores velbefindende. Det opdager vi, efterhånden som vores bevidsthed for den gode smag udvikles.

Det er ikke kun hvad du spiser, men også hvornår og hvordan du spiser din mad, der har stor indflydelse på din krop og din energi og dermed din sundhedstilstand på lang sigt. Her er det ”det lange seje træk”, der er af stor betydning og ikke at du ”synder” af og til. I stedet for strenge kostplaner og evige slankekure, bygger den kinesiske opfattelse mere på smagen, sammemsætningen og tilberedningen af maden.

 

Stresscoaching

Stress er et stort problem i hverdagen for rigtig mange mennesker, og rigtigt mange har symptomer på alvorlig stress hver dag.
Når du får stress har det ofte konsekvenser for dit helbred, din familie, dit nuværende arbejde og din karriere. Men sådan behøver det ikke at være.

  • Lær at forstå stress
  • Lær at være opmærksom på din egen stress
  • Lær at komme af med din nuværende stress
  • Lær at forebygge fremtidig stress

 

Lige inden du smutter

Vi vil gerne holde dig opdateret i vinterhalvåret med jævnlige events, der har relation til natur, sundhed, velvære og ernæring.

Følg årets gang i Barfodsparken og Kurklinikken, ved at tilmelde dig her. Din tilmelding bliver registreret, så snart du bekræfter via den email vi sender dig.